Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sexdömde fosterfadern överlämnade sig frivilligt

Den 36-årige man som på måndagens häktades i sin frånvaro i samband med att Svea hovrätt dömdes honom för våldtäkt mot en 16-årig fosterdotter har överlämnat sig till polisen.

– Han har inställt sig frivilligt, säger försvararen Per-Ingvar Ekblad till DD.
36-åringen frikändes i våras av Västmanlands tingsrätt för en serie sexövergrepp mot fosterdottern. Hon hade under utredningen lämnat motstridiga uppgifter, ändrat sig och sannolikt också oriktigt beskyllt andra för sexbrott mot henne.
Domstolen fann dessutom att mannen förklaring till fynd av hans sperma i hennes kropp inte vara helt osannolik varför inte heller det fyndet räckte för fällande dom.
Som framgick i gårdagens DD gjorde Svea hovrätt en annorlunda bedömning av just det fyndet. 36-åringen dömdes därför för våldtäkt mot barn till fängelse i två och ett halvt år. Dessutom beslutade hovrätten att förklara honom häktad. Han fick beskedet som fri men valde att självmant inställa sig hos polisen.
36-åringen och Ekblad kommer att överklaga.
– Han är givetvis besviken över utfallet. Men vi kommer att med eftertryck överklaga domen, säger Per-Ingvar Ekblad till DD.

Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se