Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sexor i Falun firar goda betyg

Sexorna i Falu kommun har fått riktigt bra betyg vid nationella provet – ja, kommunen toppar till och med listan i landet.
– Det beror på att vi har en gemensam vision nu, förklarar Ingrid Stenvall som är rektor vid Östra Skolan.

För att fira de fina betygen samlades både elevrådet och lärarna i går för att äta tårta och dricka äppelcider.
Men huvudpersonerna från årskurs sex var borta på språkval. Det förändrar dock inte deras betygsresultat från nationella provet. Och rektor Ingrid Stenvall är nöjd över utvecklingen.
– Vårt arbete fortsätter framåt nu. Det är bra att stanna och fira ibland, men vi ska växla uppåt nu och bli ännu bättre.

Framgångsreceptet bakom de fina betygen, som är över rikssnittet, menar grundskolechefen Thomas Olsson bottnar i ett förändrat lärosätt.
– Men jag vill passa mig för att säga att det ena eller andra lärosättet är bra eller dåligt, förklarar han och fortsätter: – Vi har en gemensam vision nu.
Vad den gemensamma visionen är för något är något oklart, men Thomas Olsson förklarar att det bland annat handlar om kompetensutveckling hos lärarna.
– Vi kan ju inte bedriva en skola år 2013 på samma vi som man gjorde på 1980-talet. Det handlar om att utvecklas, säger han.

Sofie Lind
sofie.lind@daladem.se