Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sexorna bjöd i går de andra eleverna på mat, med servering och fin dukning

I går var det finmiddag på Grycksboskolan.
Det var sjätteklassarna bjöd in alla andra elever på finmiddag.

I köket var det bråttom i går. Halv elva kom de första gästerna. Det var de yngsta eleverna på skolan som fick sätta sig vid fint dukade bord och dessutom bli serverade.
– Det är en tradition på skolan som började 1998. Det är en del i hemkunskapen, säger Yvonne Westergren Musikka, specialpedagog på Grycksboskolan.
Sexorna fick ansvara för bordsservering, dukning, hjälpa till i köket och disken. Matgästerna är nästan 190 personer i två sittningar.
– Kul, säger eleverna själva.
På matsedeln är det förrätt, varmrätt och efterrätt.
De yngre sätter sig till rätt vid borden. De verkar trivas och tycker det är gott.
Och nog fick de jobba på för kannor med dryck skulle fyllas på serveras, efterrätten garneras och disken skulle hållas undan.
Vid ett av borden serverar Nelson Härdelin och Olle Karlström. De står vid bordet med handduk över armen. Hämtar mat och ser till att alla vid bordet får. De tycker det är roligt. Vid deras bord sitter elever ur klass 5.
Det är en tradition på skolan att sexorna bjuder på finmiddag. Det kanske är deras tur nästa år.

ILSE BRATTLÖF
023-475 35
ilse.brattlof@daladem.se