Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sexutpressade flickor under permission

Som juridiskstuderanden Douglas Demoon, 20, fick 50-åringen unga flickor att sexposera för honom. För att sen tvinga dem till sex med honom själv under hot om att publicera bilderna.
Han fick fängelse i fyra och ett halvt år.

Och åtalas nu för tolv nya övergrepp mot unga kvinnor som pressats att posera inför webbkameran. Övergrepp som han börjat med under permission från fängelset.

50-åringen avslöjades i maj 2009, dömdes i september och började avtjäna straff i oktober 2009. Han frigavs med ett år och sex månader kvar att avtjäna den 27 maj.
När han nu åtal a s framgår att 50-åringen redan i september 2011 under permissions till biblioteket i Kristianstad skapat konton med bilder av två av sina offer. Bilder som han i december 2012 i Leksand lagt ut på Youtube samtidigt om han skickat namnet till ett stort antal målsägare.

För detta åtalas 50-åringen nu för sexuellt ofredande och grovt förta. 50-åringen nekar till brott.
Övriga åtals är av liknande karaktär. Liksom under tiden som ”Douglas Demoon” har 50-åringen uppträtt på nätet i annan identitet och förmått mycket unga flickor att posera nakna, i underkläder och i några fall medan de onanerat inför webbkameran.
De åtalade brottet är utnyttjande av barn för sexuell posering, försök till sådant och olika former av sexuellt ofredande.
50-åringen nekar i princip till allt.

Offren kommer från olika orter i södra landsändan, den sydligaste från Helsingborg, andra från Kalmar och Göteborg och några också från Dalarna. Det yngsta offret är bara 13 år gammal.
I det tidigare målet dömdes 50-åringen också för våldtäkt mot barn då han med hot om att visa bilder för hennes föräldrar förmådde henne till samlag.
Hon frågade hans nätalias, Douglas Demoon, om råd och fick rådet att gå med på kraven...

Gubb-Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se