Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Shellmacken blir Gulf i Enviken

Nu är epoken Shell över i Enviken och upp har i stället en nygammal skylt kommit.
Från och med den här veckan är det Gulf som gäller i Enviken.

– Det blir jättespännande och förhoppningsvis en ljusnande framtid, säger mackägaren Lars Cedervall.
För tre år sedan köpte finska ST1 Shellmackarna i Sverige, men nu vill ST1 bara ha obemannade stationer och när treårsavtalet löpt ut för Lars Cedervall var det läge att byta till något nytt.

Gulfvarumärket har köpts loss av en sammanslutning av fristående mackägare. Stationer där man äger marken, stationsbyggnad och utrustning privat. De ville ha ett varumärke som existerat på marknaden och förknippas med bensinmackar.
Gulfs oljor saluförs av Hansen racing och de har sålt rätten till varumärket under en period av 18 år till bensinmackarna.
– Jag vill driva stationen här i Enviken som jag gjort tidigare och då var ST1 uteslutet. Det funkar inte här i Enviken att bara ha en automatstation, utan kunderna ska kunna handla annat också än bara bensin. Och det här var en förutsättning att ha det här kvar, säger Lars Cedervall, som drivit macken i Enviken sedan 1 juni 1979.

Cirka 150–200 Gulfmackar kommer på sikt att uppföras i Sverige och Gulf i Enviken är den första i Dalarna, men fler lär säkert komma.
I huvudsak är det Shellmackarna som nu byts ut till Gulf, men det är även öppet för andra privata mackar att ansluta sig.
Drivmedelsleveranserna kommer dock att skötas av Preem, men det är fritt att sätta priserna själva och det kommer att bli konkurrenskraftiga priser i och med att Gulfmackarna tillsammans kan köpa in stora volymer.
– Vi kan handla till nettoavtal och vi får väl se var vi landar, men det känns skönt att inte längre vara styrd av finska ST1, säger Lars Cedervall.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se