Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SHL:s svar på allsvenska klubbarnas avtal: "Får se om vi lånar ut spelare över huvud taget"

Alla klubbar i hockeyallsvenskan uppges ha skrivit på ett nytt avtal som begränsar antalet spelarlån från SHL.
Samtidigt riktas kritik mot uppgörelsen från såväl SHL som förbundet.
– Vi får se om vi lånar ut spelare över huvud taget, säger SHL:s vd Jörgen Lindgren till Sportbladet.

Det var Tingsryds ordförande Johan Blomster som först berättade att samtliga allsvenska klubbar hade skrivit på ett avtal som begränsar antalet spelarlån från SHL.

I en artikel på Sportbladet, som har nåtts av samma uppgifter, riktas nu kritik mot överenskommelsen från olika håll.

Lånecirkusen i hockeyallsvenskan ska regleras – så ser förslaget ut: "Inget formellt beslut fattat"

– Det är märkligt om de upprättar egna regler som isolerar spelare från att utvecklas. Det är fortfarande upp till enskild förening om de vill ta emot lånespelare eller inte. Det är ju ingen som tvingar på dem spelare. Vi får se hur våra klubbar agerar, om vi i så fall lånar ut spelare över huvud taget, säger SHL:s vd Jörgen Lindgren.

Förbundets tävlingschef Olof Östblom:

– Rent generellt anser jag att regelverk ska följas, inte att en enskild liga skapar egna tolkningar. Det är viktigt att reglerna gäller gemensamt för alla, vi kan inte ha olika regler i olika serier, säger han.

Nu kan lånekarusellen i Hockeyallsvenskan vara över – beskedet kom på Twitter

Enligt Sportbladets uppgifter skrevs avtalet på efter ett telefonmöte mellan klubbarna under fredagen. Det förväntas bli officiellt nästa vecka.

Antalet lån ska då begränsas till max en målvakt och två utespelare per lag och säsong.

– Jag kan inte säga något om det nu. Det är en diskussion klubbarna har fört och det är ingen fördel för spelare att fladdra mellan olika klubbar och orter. Inte heller för supportrarna som inte vet vilka spelare som ska spela i lagen, säger hockeyallsvenskans ligachef Sonny Lundwall till Sportbladet.

Lånecirkusen i hockeyallsvenskan har varit en snackis under säsongen och bara sedan årsskiftet har 52 spelare lånats in eller ut.