Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SI-gården brandskadad

Vid femtiden på lördagsmorgonen gick larmet om att det brann i SI-gården i Särna, Älvdalens kommun.

Det var i taket på en del av byggnaden, som elden fått fäste, men en snabb insats av räddningstjänsten i Särna kunde begränsa brandskadorna till en del av den stora byggnaden.

– När vi kom fram slog eldslågorna ut runt hela takfoten på den påbyggda delen, berättar Tom Johansson som var räddningsledare i Särna.

– Vi var tio man från Särna och fick sedan förstärkning med fem man från Idre och ett befäl från Orsa, summerade Tom.

– Det brann snabbt igenom taket så det blev en naturlig skorsten och sedan kunde vi bekämpa branden så den inte spred sig till kringliggande byggnader.

Vid niotiden var branden släckt och ett tak helt förstört på den stora byggnaden, men övriga delar av gamla SI-gården klarade sig.

– Ska man summera det hela så gick det väldigt bra med tanke på hur mycket det brann när vi kom dit. Vi klarade trots allt stora delar av byggnaden, säger Tom.

SI-gården har stått mer eller mindre tom de senaste åren. Den del som nu brandskadades innehöll tidigare en dagisavdelning, men det fanns planer på att renovera SI-gården för att kunna fungera som flyktingförläggning.