Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sigrid, 81, kan inte använda trappen upp till sjukhuset

- Det är helt bedrövligt, säger Sigrid Dehlbom som inte längre kan gå till Borlänge sjukhus då en trapp som leder upp från dalen i Hönsarvet till sjukhuset är i ett sådant pass uselt skick att den inte går att använda.

Efter en fallolycka tidigare i år har 81-åriga Sigrid Dehlbom problem med att gå och måste ha stöd av käpp. Hon tar regelbundet prover vid Borlänge sjukhus och genvägen genom dalen i Hönsarvet till sjukhuset har varit en lagom promenad för henne. Nu kan hon inte längre ta genvägen eftersom trappen som leder upp från dalen till sjukhuset är i ett sådant undermåligt skick att den inte går att använda.
- Det är skamligt, säger Sigrid.

Lovat åtgärda

Efter de rejäla skyfallen i våras har asfalten och gruset släppt under trappen och spolats upp på trappstegen. Något som ännu inte tagits bort.
- Gruset går ju i alla fall att sopa bort, de som klipper gräset nere i dalen kan ju göra det, menar Sigrid.
Hon berättar att hon varit i kontakt med kommunen som lovat att åtgärda det men ännu har inget skett.
- Nerför trappen går jag inte alls, räcket är trasigt så det går inte att stödja sig på det.
- Och att gå en annan väg till sjukhuset tar mycket längre tid. Det här är ett lagom gångavstånd, säger Sigrid och hoppas att kommunen lagar trappen snarast.


ANGELICA LINDVALL
0243-920 14
angelica.lindvall@daladem.se