Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Silvana Nötzlis mål avgjorde mot Endre

Det var en riktig nagelbitare innan Moras Silvana Nötzli klev fram och blev matchhjälte med sitt avgörande mål knappt fem minuter före slutet.

– Jag förstod att Therése skulle slå passningen på den ytan och det var härligt att få sätta dit den, säger Nötzli om det avgörande 3-2 målet mot Endre.
KAIS mot gotländska Endre börjar likna ett klassiskt derby. Det är otaliga gånger som lagen stött på varandra i kvartsfinalspelet de senaste åren. Det brukar vara jämnt och dramatiskt och lördagens drabbning blev inget undantag.
Endre inledde piggast och hade flera klara lägen men hemmamålvakten Jonna Mäkelä räddade Mora och såg till att det fortfarande var mållöst efter den första perioden.

– Vi var inte fullt nöjda men vi sa till spelarna efter första att Endre vill dra ner på tempot eftersom de är här med lite folk, säger KAIS assisterande tränare Anders Sundbye och syftade på att Endre körde på två formationer hela matchen.
Hemmalaget fick bättre fart på både boll och fötter i den andra perioden och nu var det Lisa Kokkonen i Endremålet som såg till att hålla sitt lag kvar i matchen. Det kom nästan som en chock för hemmapubliken då Endres specielle poängdrottning Anna Jakobsson iskallt rullade in ledningsbollen efter en snabb kontring. Endre såg ut att gå till pausvila med en 1-0 ledning men Johanna Stickopers ville annorlunda och var nog en av de gladaste målskyttarna på länge i Unihoc Arena.
– Det var en klockren assist från Lina Hansson och sen drev jag bara på mål och sprätte upp den, säger Johanna om sitt första mål för säsongen.

Anna Wijk fixade ett tidigt ledningsmål för KAIS i den sista perioden efter att hon fått stå tämligen omarkerad mitt i slottet. Det var en av få gånger under matchen som Endre missade i sitt försvarsspel, ett försvarspel som påminde om ringmuren hemma i Visby. Hemmalaget såg ut att ha kontroll på matchen men efter att Mäkelä släppte en retur med fem minuter kvar kunde Endre kvittera. Silvana Nötzli gjorde dock 3-2 bara 15 sekunder senare. Trots att Endre tog ut målvakten med två minuter kvar lyckades de inte skapa några riktigt heta lägen.

– Det var ju oerhört skönt att vi fick 3-2 direkt och man såg på Endre-spelarna att de var sårbara direkt efter att de kvitterade. I slutet tyckte jag att vi kontrollerade det hela på ett bra sätt. Alla gör en bra match och det här var verkligen en lagvinst, menade Sundbye.
– Jag är hyfsat nöjd med min insats men jag slarvade lite på målen. Det var min första hemmamatch och tredje med laget så jag måste lära mig hur mina medspelare fungerar. Det var en okey match för laget, säger Mäkelä när hon sammanfattar matchen.
Anna Jakobsson tillsammans med Lisa Kokkonen var bäst hos Endre och i hemmalaget plussar vi för laginsatsen där ingen föll ur ramen.

Ola Mopers