Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sista tåget för Vansbro AIK

På måndagskvällen hade Vansbro AIK kallat till ett krismöte. Finns det inte en ny styrelse inom åtta veckor läggs verksamheten i fotbollsklubben ner. Under sittande möte vaskades det fram en valberedning som har några veckors intensivt arbete framför sig.

Redan för snart ett år sedan kom de första signalerna från styrelsen i VAIK om att det behövdes fler som ville jobba i styrelsen. I den nuvarande styrelsen sitter det fyra personer och samtliga har aviserat att de lämnar sina uppdrag.
– Jag har klargjort att jag kan vara kvar i styrelsen, men inte som ordförande, säger Mats Hellberg, som i dag är ordförande.

På måndagskvällen var det kalalt till ett krismöte och det ett 25-tal på plats.
– Jag blir lite orolig, är det inte större intresse för att det ska finnas en fotbollsklubb i Vansbro, undrar Hellberg.
En första insats för att rädda klubben var att få fram en valberedning, som ska jobba med att få fram en ny styrelse fram till ett extra årsmöte i början av november.
– Finns det inte en ny stark styrelse till dess, kommer den nuvarande att jobba för att klubben ska avvecklas, konstaterar Mats Hellberg.
Mötesdeltagarna var måttligt intresserade av att ställa upp på detta, men efter att klubbens primus motor Tore Svensson sagt att han ställde upp, lossade det och ytterligare åtta personer ställde upp.

Mats Hellberg konstaterar att de har ett tufft uppdrag, det gäller att få ihop cirka ett dussin namn till en styrelse.
– Det behövs så många för att det ska fungera någorlunda smärtfritt och de som sitter i styrelsen inte ska behöva jobba ihjäl sig.
– Jag hoppas verkligen de lyckas, för det skulle vara en mindre katastrof för hela kommunen om det inte finns någon fotbollsklubb i Vansbro tätort, fortsätter Hellberg.

Sven Thomsen/DT