Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sista viljan - en gåva till Skedvigården

En avliden Säterbo har testamenterat en gåva till Skedvigården.
– Det händer inte speciellt ofta, säger kommunalrådet Abbe Ron­sten (S).

I våras avled en Säterbo. I testamentet har Säterbon angett att större delen av kvarlåtenskapen ska delas mellan Stora Skedvi kyrka, Stora Skedvi hembygdsförening och Skedvigården. Detta ärende togs upp vid kommunstyrelsens arbetsutskotts senaste sammanträde.
– Vi har att ta ställning till om vi ska ta emot gåvan och hur vi i så fall ska hantera den. Detta händer inte speciellt ofta och i så fall brukar det handla om att det ska startas en fond. I det här fallet har gåvan, en tredjedel av kvarlåtenskapen, dock testamenterats direkt till Skedvigården, säger Abbe Ronsten.

Ärendet ska nu vidare till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Förslaget är att Säters kommun ska ta emot gåvan, som skall placeras på ett särskilt upprättat bankkonto och sedan gå till Skedvigården.
– Vi antar att personen i fråga ville att pengarna ska gå direkt till Skedvigårdens verksamhet och att det ska märkas för de boende på Skedvigården att gåvan har gått dit. Vi uppdrar till socialnämnden att i samråd med Säterbostäder och de boende på Skedvigården antar riktlinjer för hur den här gåvan ska användas, säger Abbe Ronsten.

Pär Sönnert/DT