Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjöstedt tog bussen

– Vi vill inte att Socialdemokraterna ska hamna i dåligt sällskap, vi erbjuder oss att rädda dem. Vi vill ha en rödgrön regering, säger Jonas Sjöstedt.

Annons

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt svarade på frågan vad han tycker om Socialdemokraternas utspel att man kan tänka sig att samarbeta med alla partier, utom Sverigedemokraterna.
Jonas Sjöstedt stod och väntade på bussen i Krylbo tillsammans med lokala partikamraterna Leif Eriksson, Isa-Susanne Kenving och Rune Blixt. Han kom med tåget och tog bussen till Avesta.
– Jag ville komma hit för att Avesta är en av bara några kommuner som infört fri busstrafik. Jag vill veta hur det går och hur ni gjort, säger Jonas Sjöstedt.

I sitt tal på Vänsterdagarna i Malmö i mitten på oktober talade han bland annat om vad V kunnat genomföra i det kommuner där partiet är med och styr.
– I Kiruna, Avesta och Hallstahammar har vi infört avgiftsfri kollektivtrafik, sa Jonas Sjöstedt bland annat.
– Det var ursprungligen vårt förslag med fri busstrafik i Avesta, säger Isa-Susanne Kenving. Vi fick snabbt med oss Socialdemokraterna och Miljöpartiet. De borgerliga partierna var först emot, men till slut sa alla ja.

Leif Eriksson framhåller att fri busstrafik var ett av Vänsters vallöften.
Jonas Sjöstedt poängterar att det båda handlar om fördelningspolitik och miljötrafik.
– Jag hoppas att fler kommuner ska välja att genomföra fri busstrafik, vi vill också att ett helt län ska göra det. Det finns siffror på att miljön påverkas till det bättre om fler låter bilen stå. Dessutom är de många människor som inte kan åka bil, äldre som inte vill köra, barn och människor som inte har råd att ha en bil.

Han åkte buss till Kyrkgatan i Avesta, fick en visning av Verket och avslutade med att äta soppa tillsammans med partikamraterna.

Eva Högkvist
eva.hogkvist@daladem.se