Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Sju av tio kör för fort”

Nu är det skarpt läge i Boda.
Sju av tio bilister kör för fort längs Björkallén.
Det skriver Annie Gull­arve till Trafik­verket.

DT skrev tidigare i somras om fortkörningen på Björkallén och Annie Gullarve som först vände sig till kommunen. Hon blev hänvisad till Trafikverket. Nu skriver hon dit.

– Något gehör från kommunen kan inte förväntas. Min förhoppning är dock att med kommunens hjälp kunna trycka på och komma närmare en lösning, skriver Annie Gullarve.
– Under de tre år jag bott i Boda kyrkby har jag bevittnat riktigt skrämmande situationer. Det gäller inte bara oskyddade trafikanter. Busliv med racing och så kallade burnouts efter den i sammanhanget så passande långa raksträckan i en utmanande uppförsbacke där man tar sats för att se hur hög fart man kan få upp. På vintern sladdas det från sida till sida.
Annie Gullarve har tidigare­ fått ett svar från Trafikverket där verket avvisar hennes förslag om farthinder och motiverar det med att det är orimligt att bygga farthinder överallt.

– Är det inte på tiden att sluta visa upp en rigid attityd som statlig myndighet? Agera utifrån ett värnande om människoliv i stället för i första hand framkomlig­heten för biltrafiken, säger hon.
– Under de här åren i Boda har jag kunnat konstaterar att sju av tio bilförare kör för fort i Björkallén. De skulle omedelbart mista körkortet vid en kontroll. Men här ­bryr man sig tydligen inte, avslutar Annie Gullarve.

Birgit Nilses Gröndahl/DT