Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Sju av tio kör för fort”

Nu är det skarpt läge i Boda.
Sju av tio bilister kör för fort längs Björkallén.
Det skriver Annie Gull­arve till Trafik­verket.

Annons

DT skrev tidigare i somras om fortkörningen på Björkallén och Annie Gullarve som först vände sig till kommunen. Hon blev hänvisad till Trafikverket. Nu skriver hon dit.

– Något gehör från kommunen kan inte förväntas. Min förhoppning är dock att med kommunens hjälp kunna trycka på och komma närmare en lösning, skriver Annie Gullarve.
– Under de tre år jag bott i Boda kyrkby har jag bevittnat riktigt skrämmande situationer. Det gäller inte bara oskyddade trafikanter. Busliv med racing och så kallade burnouts efter den i sammanhanget så passande långa raksträckan i en utmanande uppförsbacke där man tar sats för att se hur hög fart man kan få upp. På vintern sladdas det från sida till sida.
Annie Gullarve har tidigare­ fått ett svar från Trafikverket där verket avvisar hennes förslag om farthinder och motiverar det med att det är orimligt att bygga farthinder överallt.

– Är det inte på tiden att sluta visa upp en rigid attityd som statlig myndighet? Agera utifrån ett värnande om människoliv i stället för i första hand framkomlig­heten för biltrafiken, säger hon.
– Under de här åren i Boda har jag kunnat konstaterar att sju av tio bilförare kör för fort i Björkallén. De skulle omedelbart mista körkortet vid en kontroll. Men här ­bryr man sig tydligen inte, avslutar Annie Gullarve.

Birgit Nilses Gröndahl/DT