Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sjuksköterskan sa att det var tomt


Mikaela Wendel-Hansen fick en sticka i foten under en promenad på Långbryggan i Rättvik. På vårdcentralen i Leksand sa man att stickan var borta. Två veckor efteråt kröp den två och en halv centimeter långa stickan ut.

Mikaela arbetar på konditori i sin hemstad. Hon var i Rättvik på semester och tog en promenad på Långbryggan. Där trampade hon in en sticka i foten som till en början verkade vara en liten sådan. Hon drog ur den och fick veta dagen efter på Vårdcentralen i Leksand att stickan var borta. Hon fick dock köpa en kryckkäpp eftersom smärtan fortfarande infann sig. Efter ytterligare två veckors haltande på konditorijobbet fick mamman nog.
- Hon haltade och hade ont för att det är mycket spring på hennes jobb. Så jag öppnade såret och klämde ut massor av var och blod. Sen kom stickan av sig själv, och den visade sig vara två och en halv centimeter, säger Mikaelas mamma Sigyn Wendel-Hansen som till vardags arbetar inom vården och lade om såret.
- Det är märkligt att den satt kvar och att man missade det här på vårdcentralen. Stickan var trots allt två och en halv centimeter lång, konstaterar Sigyn.

CHRISTIAN LARSEN