Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Sjukskrivningarna inte ovanligt många”

– Självklart tar vi signalerna på allra största allvar.
Det säger Birgitta Larsson, gymnasiechef i Falun, om situationen på Lugnetgymnasiet.

Hon framhåller att det pågår en stor organisationsförändring och att det är olika hur anställda klarar det.
– Vi sätter in individuellt stöd för dem som har det extra jobbigt, säger hon.

Men hon kan inte se att sjukskrivningarna är ovanligt många för en så stor arbetsplats, eller att de nödvändigt beror på flytten. Av fem långtidssjukskrivningar på Lugnetgymnasiet så kan två relateras till arbetsmiljön, uppger hon.
– Men varje sånt enskilt fall är oerhört allvarligt. Sjukskrivningar är verkligen en signal vi tar på allvar
Problem som uppmärksammats och diskuterats med skolan är tidsplanen för olika moment i flytten och att material och möbler fortfarande står i korridorerna.

Efter en genomgång på skolan med rektorer, skyddsombud och elevkåren så tillsattes en extra tjänst. Det är en projektledare med uppdrag att fånga upp de behov som kommer fram bland personal och elever och vidta åtgärder.
När det gäller den bristfälliga ventilationen så säger Birgitta Larsson: – Vi vet om det och har diskuterat det med Kommunfastigheter. De har vidtagit åtgärder i samband med ombyggnaden. Men det tar lite tid. De har installerat extra aggregat. Det pågår ett förbättringsarbete hela tiden.

Sylvia Kjellberg
sylvia.kjellberg@daladem.se