Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skadeskjute

Jon Knuts tvingades bryta annandagsmatchen mot AIK. Nu står det klart att Leksands-forwarden blir borta från spel i omkring fyra, fem veckor.
– Han har en fraktur i handen, berättar lag-läkaren Annelie Birkeholm.

Slitvargen Jon Knuts har gjort sig känd för stenhårt jobb i varje byte, och har tillsammans med kedjekompisarna Tobias Forsberg och Gabriel Karlsson gett energi till laget i match efter match.
Knuts har även utvecklats till något av en boxplay­specialist och är en av lagets flitigaste skott-täckare. ­Något han visade prov på mot AIK.
– Jon täckte ett skott med handen och fick en fraktur i den. Han har varit till ortopeden i Mora och fått ett stift i handen som ska sitta där i tre veckor. Uppskattningsvis kan han vara tillbaka i spel igen om fyra, fem veckor, berättar Annelie Birkeholm.

Leksandstränaren Andreas Appelgren:
– Självklart är det jättetråkigt för Jon och för oss att han blir borta, men det är ­lite så vi jobbar. Skottet han täckte kostade honom några veckors frånvaro, men det gav laget tre poäng.

Vem ersätter Knuts i dagens match mot Luleå?
– Vi kommer att plocka in en till junior faktiskt, berättar Appelgren.

Den här gången är det 18-årige Sebastian Fakt, med Bjursås som moderklubb, som får chansen.
– Han kommer att plockas in i truppen, men sen får vi se om det blir han eller Fredrik Forsberg som kommer att spela från start.

Men den av dem som ­spelar kommer att gå in på Knuts plats i fjärdekedjan?
– Det är inte hundra procent säkert att det blir så, men troligtvis. Jag skulle tro att den som spelar mest likt Knuts kommer att spela på hans plats, säger Appelgren.

Fredrik Forsberg fanns med redan i torsdagsmatchen mot AIK, men fick ingen speltid då.
Det fick där­emot Martin Grönberg, som imponerade stort i tredjekedjan, tillsammans med Fredrik Händemark och ­Ryan Russell.
– Martin gjorde en fantastisk debut. Han spelade moget och klokt och precis som vi ville, jätte-jättebra, berömmer Andreas Appelgren.

Det verkar finnas många duktiga juniorer att välja mellan?
– Verkligen, det märks att vi har jobbat mycket med det. Vi har en jättebra dialog med J20-laget och jag har pratat mycket med Micke Karlberg (assisterande tränare i Leksands J20-lag). Vi försöker göra så att junior­laget spelar så likt A-laget som möjligt, på det sättet blir det enklare för juniorerna när dom kommer upp till oss, förklarar Andreas Appelgren.
– Det har fungerat jättebra hittills och det är jättekul. Ingen junior har gjort oss besvikna hittills.

Elin Broman/DT
elin.broman@dt.se