Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skar offer i huvudet – hävdar självförsvar

Annons

Använde han kniven för att hota offret och kräva in pengar? Eller råkade han skada en av dem när han försvarade sig mot två angripare och en hund?

– Hade jag haft uppsåt att hugga hade jag väl huggit fler gånger, säger knivmannen som nu åtalas för grov misshandel och olaga hot.

Det var på kvällen den 19 september som den nu åtalade 37-åringen klev in hos den knivskurne 51-åringen och hans son via altandörren.

Ärendet var att få pengar. Det är de inblandade också överens om. Sonen säger i förhör att 37-åringen säger att han är skyldig vad han själv påstår vara 12 000 kronor. Han säger sig ha lånat 2 000 men att skulden enligt 37-åringen ökat. Det är också klart att det inte var första gången 37-åringen krävt pengar av sonen.

Flera vittnen stöder offrens berättelse om att 37-åringen varit högljudd och aggressiv.

De hävdar att 37-åringen krävde att sonen följde med honom ut. Sonen att han då beväpnat sig med ett baseballträ då ha var rädd för att bli misshandlad.

37-åringen har varit engagerad i flera kampsporter vilket offren säger sig ha känt till och därför varit rädda för att bli misshandlade.

I något läge ingrep fadern i bråket vilket ledde till att han fick ett knivsnitt i skalpen, ett ytligt sår på ena skuldran och skjortan sönderskuren på flera ställen. Frö vilket han nu åtalas för grov misshandel och olaga hot.

37-åringen medger att han kommit för att än en gång be att få tillbaka sina pengar. Men hävdar att han backat ut från de båda männen, baseballträet och deras aggressiva hund. Att han tagit fram kniven till försvar och av misstag rispat 51-åringen när han garderat sig mot ett angrepp.

37-åringen blev så sent som i juli åtalad för narkotikabrott och brott mot knivlagen. Han står dessutom under skyddstillsyn dömd flera gånger för samma typ av brottslighet under fjolåret.

Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se