Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skateparken blev succé – nu byggs den ut

Skateparken vid Västra Skolan invigdes 29 september 2012 och efter ett år kan det klart konstateras att parken blivit en succé.
Nu tar kommunen sats och bygger ut parken, en utbyggnad som ska stå klar 2016.

– Vi hade inte råd att göra allt på en gång, utan var tvungna att bygga parken i två etapper, säger Jonas Lennerthson, som är ordförande i trafik- och fritidsnämnden.
– Det är en park som blivit omtalad utanför kommunens gränser, man skriver om den i facktidningar och ändå är den inte klar, säger kommunstyrelsens ordförande Jonny Gahnshag.

Tre år kommer det att ta innan parken står helt klar.Under 2014 ska den upphandlas och projekteras och under 2015 ska utbyggnaden börja och allt ska vara klart under 2016. Men redan under våren 2014 ska en belysning finnas på plats.
Första delen kostade 7 miljoner kronor och även utbyggnaden kommer att kosta cirka 7 miljoner kronor. 14 miljoner totalt alltså, en kostnad som definitivt blir värd pengarna med tanke på hur många ungdomar som lockas till området.
– Den är inte bara en skatepark utan en park för alla. Det var den ursprungliga visionen för området när projektet startade och den är på väg att bli det. Det märks att det finns behov och intresse for att vara i parken redan nu, även fast man inte skatear eller åker inlines eller kickbikes. Parken behöver bli större, säger Gahnshag, om de rödgrönas satsning på att bygga ut parken.

I Falu Skate- och Snowboardklubb är man nöjd med resultatet av den första etappen.
– Utseendet och åkbarheten är bra och det finns utrymme för kreativitet och parken har blivit en naturlig mötesplats för både barn och föräldrar. När vi om något åt får utterligare en tredjedels yta att åka på blir det toppen, säger Gustaf Wahlberg, ordförande i Falu Skate- och Snowboardklubb.
– Vi är jätteglada, det blev så bra som vi hade hoppats, säger Christian Hedman i Falu Skates styrelse.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se