Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skateparken blir försenad

Sedan tidigare är 7 miljoner kronor budgeterade för en utbyggnad av Skateparken vid Västra Skolan, men endast ett anbud hade kommit in för att göra utbyyggnaden och det var på 14 miljoner kronor.
– Därför bromsar vi det här projektet, säger Trafik- och fritidsnämndens ordförande Jonas Lennerthson (S).

– Vi måste tänka till varför vi fått bara ett svar. Vi kanske får formulera om en del saker och ta kontakt med möjliga entreprenörer.

– Antingen har vi kalkylerat fel i vår budget, eller så är anbudet för högt. Men halva parken är gjord och alla underarbeten med dränering är klara och det fick vi för 8 miljoner kronor. Och då kan jag inte förstå att andra halvan av parken ska kosta det dubbla. Vi får naturligtvis titta på det här, men jag hoppas trots allt att bygget ska kunna komma i gång under 2015, även om det nu blir försenat, säger Lennerthson.

Kommunfullmäktige har tidigare beslutat om avgiftsfri parkering på kommunens P-platser för miljöbilar som maximalt släpper ut 120 gram koldioxid per kilometer.

Men efter detta har Falu P AB i en skrivelse till Trafik och Fritid velat riva upp beslutet och föreslå kommunen att inte utfärda fler parkeringstillstånd än de 650 som redan finns och att redan utfärdade tillstånd får gälla tills de går ut.

– Vi har sagt att KF:s beslut ska gälla, så nu kommer väl trycket av ansökningar om P-tillstånd att öka, säger Jonas Lennerthson.

Cykel- och gångbron vid Masugnen har stötts och blötts ett längre tag där de boende i området krävt en ny bro som skulle kosta cirka 4 miljoner kronor. Kommunen hade 3 miljoner budgeterade för ändamålet, men eftersom pengarna inte räckte fick de i stället gå till andra brounderhåll och Masugnsbron fick vackert vänta.

– Vi ska göra en ordentlig besiktning av bron och se vilka åtgärder vi måste göra för att bron ska bli säker att använda. Sedan ska vi lyfta frågan i fullmäktige under 2015 för en ny bro eller en ordentlig renovering. Vi ska också se om vi så skyndsamt som möjligt kan göra något ihop med Falu Energi & Vatten.

– Vi gör vad vi kan, lovar Lennerthson.

En ny besiktning av Lugnets ishall gjordes den 1 oktober 2014 och då kunde följande konstateras, samt förslag till åtgärder innan resterande arbete slutförs efter säsongen 2014/15:

* Mögellukt vid entrén till ishallen.

* Frånluftsfläkten måste kopplas på i nya domarrummet för att bortföra fukt som alstras i närliggande utrymmen.

* Kvarvarande mögelväxt i cafeteria-del behöver saneras.

* Resterande mögelväxt i ytterväggar behöver motverkas genom att sätta ishallen i övertryck via tilluftsventilation.

* Kvarvarande mögelväxt under golvet i curlinghallen motverkas genom installation av undertrycksventilation under golvet.

* Läckage av frånluft från curlinghallen spärras så att inte luften i ishallen påverkas.

Pegasus lab som utfört besiktningen anser att om dessa åtgärder utförs blir luften i ishallen minimalt påverkad av de kvarvarande fuktskador som ännu inte åtgärdats.