Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skattesmäll för Dalkurd

Fotbollsklubben Dalkurd FF upptaxeras med drygt 600 000 kronor beskattningsåren 2010-2012. Orsaken är att föreningen, enligt Skatteverket, inte har skattat tillräckligt för bostadsförmåner och segerpremier.

Orsaken till den omfattande upptaxeringen är tvådelad. För det första ska Dalkurd ha kostnader för lägenheter som spelare har disponerat för privat boende. En del spelare ska till och med ha bott en längre tid på hotell. Detta innebär att det är en avgiftspliktig förmån eftersom det ses som ersättning för arbete. Enligt skatteverket har bostadsförmånerna inte deklarerats korrekt och resulterar där för i restskatt.

Dalkurd bestrider inte Skatteverkets upptaxering av bostadsförmånerna. Däremot håller man inte med om den andra delen i upptaxeringen. Den som berör segerpremier och därmed förpliktigar till arbetsgivaravgifter. Medan skatteverket utgår från skrivna kontrakt som säger att Dalkurds spelare ska få segerpremier varje gång de vinner en seriematch, så gör Dalkurd gällande att kärv ekonomi gjort att de inte har kunna betala ut segerpremier till alla spelare i truppen de senaste åren.

Det påverkar dock inte Skatteverkets bedömning. Särskilt då de menar att Dalkurd inte kan redovisa när segerpremier betalats ut och när de inte betalats ut. Skatteverket har därför beslutat att utgå från att segerpremier betalats ut vid varje seger under hela upptaxeringsperioden.

John Leander
john.leander@daladem.se