Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skatteverket utreder nazistisk organisation för misstänkt skattefiffel

Nyhetsbyrån Siren rapporterar om att Skatteverket misstänker skattefiffel i stor skala inom den nazistiska organisationen Nordiska Motståndsrörelsen, som har flera företrädare bosatta i Dalarna.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Kyrkan ville intervjua nazister – nu stoppas planerna: "Var naiva"

NMR känner sig trakasserade av övriga partier i Ludvika – "Det är nazisterna som fotograferar övriga partiers kandidater vid hemmen och under möten"

Efter nazistflaggkuppen vid stadshuset – Kommunalrådet: "Det var riktat mot Avesta kommun"

SÅ KÖPER DU PLUS

Siren rapporterar även om att det under våren har gjorts tillslag i Grängesberg, Ludvika kommun, där organisationen officiellt är skriven, samt en annan lokal i Ludvika kommun. Tillslaget har följts upp av en bevissäkring av dokument som varit lagrade på ett webbhotell. Bevissäkringen har godkänts av Förvaltningsrätten i Falun.

Siren rapporterar även att bakgrunden till utredningen mot NMR, enligt Skatteverket, är att det i en inledande utredning "kommit fram omständigheter som tyder på ett omfattande skatteundandragande" hos NMR.

Bevissäkringen gjordes eftersom Skatteverket ansåg att det fanns en "risk för sabotage", exempelvis genom att handlingarna i fråga skulle kunna gömmas eller förstöras.

Nyhetsbyrån Siren påpekar även att företrädare för NMR har fått möjlighet att yttra sig i ärendet i domstolen, men inte hörts av.

Sveriges Radio Dalarna har också rapporterat om utredningen mot NMR.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips