Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skellefteåspelare klar för Falu FK

Falu FK ser om sitt hus inför starten av division 3 södra Norrland.

Nyligen blev mittbacken Daniel Killgren klar och under torsdagen blev det klart med innermittfältaren William Grenholm, 21, från division 2-klubben Skellefteå.

– Två bra nyförvärv som vi kommer få stor nytta av, säger FK-tränaren Tomas Johansson.

– Grenholm går på högskolan i Falun och tränade med oss under hösten, men spelade matcher med Skellefteå. Men nu har han skrivit på för oss och det är vi väldigt glada för. När han tränade med oss syntes det direkt att det var en bra spelare.
– Han är en central mittfältare som är trygg och klok med bollen, tar bra beslut under spelet. Jag ser William som en bra tvåvägsspelare, vilket är ovanligt idag, ofta är man antingen en balanserande eller en offensiv mittfältare, säger Tomas Johansson.

Grenholm kommer redan nu i helgen att debutera för Falu FK under helgens Slätta Cup på Lugnet.
När det gäller truppen
i övrigt så är både Omar Jagne och målvakten Mathias Ahlnander förlorade till Dalkurd.
Linus Bolin och Andreas Hedlund ryktas också vara på väg till Dalkurd, men även division 2-klubben Kvarnsveden har visat intresse för både Bolin och Hedlund.
– Det är lika många rykten på väg in som ut. Men vi får se hur det blir med Bolin och Hedlund och jag hoppas de stannar hos oss. I varje fall vill väl både killarna och vilken klubb de än väljer ha klart med det här så fort som möjligt. Men än är det ingen panik, säger Johansson.

När det gäller att ersätta Ahlnander i målet ser Tomas Johansson inga problem med den rekryteringen.
–Vi har sedan tidigare Tim Carsting och vi har också flyttat upp Tommy Lennartsson i vår träningsgrupp, han är född 1993 och är ett år äldre än Carsting. Vi har också flera andra alternativ både internt och externt.

Håkan Eriksson