Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skid Row - inga trötta gamla rockare

Skid Row, Ugly Kid JoeVar: Liljan, Borlänge
När: Fredag 15/11
Publik: Fullt, 650
Betyg: 3

Skid Row har inte blivit gamla och trötta. På Liljan visar de att kan hålla igång en rockfest. Jag skulle vilja påstå att jag får precis det jag förväntar mig av Skid Row 2013; stabil välspelad partyrock, som så klart glimmar till lite extra i hits som "18 and life", "I remember you" och avslutande extranumret "Youth gone wild".

Nya sångaren Johnny Solinger, som visserligen inte är så ny längre, gör ett bra jobb, men naturligtvis är det inte samma sak utan Sebastian Bach. Solinger sätter de höga tonerna, men det är inte trycket som i originalet. En svag känsla av tribute-band är svår att vifta bort.

Men största misstaget Skid Row gör denna kväll är den maratonlånga och fantasilösa gitarrduellen som kommer in mot slutet och tröttar ner känslan totalt.

Turnékompisarna Ugly Kid Joe är snäppet roligare att se faktiskt. Även de är fortfarande pigga och tajta, plus att de kan återge samma sound som i början av 90-talet ganska exakt. Sångaren Whitfield Crane har inte tappat minsta stämband, och det blir kul nostalgi i exempelvis småfåniga "Everything about you".

Jonas Stentäpp
jonas.stentapp@daladem.se