Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skidmaran flyttas till Grönklitt

Arran­görerna av Norrbärke Skimaraton har flyttat arrangemanget förr genom åren från ett snöfattigt Smedjebacken till Orsa Grönklitt och har beslutat att göra det ännu en gång.

Snön lyser med sin frånvaro i Västerbergslagen och väderutsikterna fram till den 6 januari är inte hoppingivande för längdsektionen i Norrbärke SK.

Därför har tävlingsledaren Werner Ruf och hans kollegor vänt sig till Orsa Grön­klitt, där det finns snö att tillgå och om inget dramatiskt händer ska räcka för att skidmaran ska kunna gå på trettondagen.
– Som läget är nu ska vi köra en 10-kilometersslinga fyra varv i den längre versionen och två varv för en kortare version, upplyser Ruf.
Norrbärke Skimaraton är den första tävlingen i en tour, som omfattar totalt sju tävlingar och som enligt programmet ska fortsätta med Grotfallsrundan i Grängesberg helgen efter skidmaran. Men hur det blir med den tävlingen återstår att se.

Werner Ruf noterar att det trots det besvärliga vädret finns en slinga på 800 meter med konstsnö på el-ljusspåret vid Hagvallen.

Torbjörn Svensson/DT
torbjorn.svensson@dt.se