Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Skidor är den optimala träningen”

”Det är vägen som är mödan värd”.

Invigningstalaren Annichen Kringstad skickade med alla vasaloppsåkare några ord av Karin Boye.

Annichen Kringstad var årets talare på invigningen av Vasaloppets vintervecka. Hon talade om hur det går ett tåg av rörelse genom Sverige. Med på tåget är simmare, löpare, cyklister och inte minst skidåkare.
– Tåget är långt och starkt och det tuffar på. Längst fram finns ett lok, välputsat, starkt och stolt. Det loket är för mig Vasaloppet, sa hon i går kväll, fredag.
Själv har Annichen Kringstad åkt tre lopp: Vasaloppet, Öppet Spår och Kortvasan.
– För mig är skidor den optimala träningen. Det är någonting som händer med kroppen när jag får använda både armarna och benen i den fysiska aktiviteten. Det är väldigt mycket meditation, sa den förra världsmästaren i orientering.
Till alla de 65 000 personer som ska åka något av loppen i veckan sa Annichen Kringstad att mängden mil i benen nu är ganska betydelselöst.
– När du står på startlinjen är det inte så mycket mer du kan göra än att vara där och då. Då har du ditt lopp framför dig – se till att få ut det bästa av det, sa hon och läste upp några strofer ur Karin Boyes dikt ”I rörelse:
– Nog finns det mål och mening med vår färd, men det är vägen som är mödan värd.

Jennie-Lie Kjörnsberg