Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna totalsegrare i SWE cup

/
  • Anna Wikström blev totalsegerare i SWE cup efter att ha vunnit den tionde och sista deltävlingen i cupen. Det efter att ha nollat rakt igenom den tävlingen. Dalarna fick ytterligare två totalsegrare i Emma Lindberg, Älvdalen (D18-19) samt Limas Emil Simonsson (H16-17).

I helgen avgjordes de sista tävlingarna av SWE cup.
Efter en hel del dramatik kunde till slut Anna Wikström bli totalsegrare i cupen.
Moraåkaren säkrade totalsegern efter seger i den allra sista tävlingen.

Annons

Skidskytten från Mora har haft en hel del oflyt under säsongen, men fick nu här en efterlängtad framgång.

– Det har varit lite många kant ut under den här vintern, men nu var det verkligen kant in på tre av skotten. Äntligen lite flyt, konstaterade en glad segrarinna.

Anna inledde med att bli trea i lördagens lopp. Damseniorklassen var tuff under hela racet där ledningen växlade.

Wikström hade chansen att avgöra när hon kom in först till sista skyttet, men bommade två och fick se sig passerades av Olga Alifiravets, Östersund, och Emelie Larsson, Finnskoga.

I söndagens tävling visste Anna att det räckte med en andraplats för att vinna totalt. Hon öppnade starkt och var med i den tättrio som kom in på vallen samtidigt efter det första av fem varv på den 2,5-kilometersslinga man körde.

Anna var den enda som sköt fullt och hon släppte därefter inte ledningen och sköt fullt i de tre övriga skjutningarna också. 

Efter sista skjutningen, när Anna skjutit fyra nollor, kunde hon kosta på sig ett stort leende inför publiken på Cuba arena i Sysslebäck.

– Hoppas detta räcker för en plats i utvecklingslandslaget till nästa säsong, sa en lycklig Anna.

Segermarginalen i cupen blev bara två poäng ner till Anna Svedin-Thunström, Sundsvall.

Wikström var inte ensam att göra bra ifrån sig från Mora Biathlon. Klubben fick en dubbelseger under lördagens supersprintspecial i klassen H15, där Joel Andersson och David Höglund följdes åt under loppet med samma skjutning i både första och andra skyttet, 1+1 var.

I sista skyttet kom avgörandet när Joel lyckades få ner en prick mer än David.

Joel följde upp lördagens vinst med ytterligare en vinst i söndagens masstart. Han vann nio sekunder före norske tvåan Evan Martinsson, Åsnes SSL.

David Höglund sköt lite för många bom och slutade fyra.

Nu var det inte bara Moraskyttarna som gjorde bra ifrån sig. I D20-21 var Limas Johanna Skottheim bara en poäng från totalsegern. Klubbkamraten Emil Simonsson vann i H16-17 med ytterligare en Limaåkare som totaltrea: Hampus Bexelius.

Älvdalen fick en totalvinnare i Emma Lindberg, som plockade flest poäng i D18-19.

Vi kan också nämna Gabriel Stegmayer. Han hade säkert varit med och kämpat om totalsegern i cupen om han kört fler tävlingar. Nu var SWE cup i Sysslebäck hans första framträdande och Dala-Järnaåkaren vann en knallhård spurtduell i lördags samt placerade sig som tvåa dagen efter.

Hyllningar och stipendieutdelning till topp tre kommer att ske i samband med SM i Östersund kommande helg.

Annons