Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

André Myhrer ger storslalom en ny chans

I fjol var André Myhrer bered att skrota satsningen på storslalom, men de tankarna försvann när han var fyra i Beaver Creeck och tia i Hinterstoder.

Annons

Inför alpina världscupspremiären, André Myhrer är redo.

– Det gör att just nu finns inga planer på att skrota storslalom. Nu ser jag det som en tillgång att ha två discipliner, säger André när tidningen träffar honom i Sölden, två dagara före världscuppremiären.

– Sölden har väl inte varit min favoritbacke, ett år var jag på väg mot något bra, men missade den gången. Istället har jag samlat placeringar runt 20 här i Sölden, säger André.

20:e var han ifjol och 2014, 23:a 2013. Bästa resultatet i Sölden, 15:e kom redan 2011.

– Kanske dags att nu försöka besegra mitt startnummer, funderar André, som räknar med att få starta direkt efter de femton främsta. Något han får göra då han passerade 500 världcuppoäng ifjol.

– Jag slutade 15:e i storslalomcupen i fjol, men i startordningen rankas jag 21:a. Sedan har några åkare försvunnit, men det räcker inte för att klättra in topp femton.

Det innebär att han startar med startnummer 16-17 och det är en placering bättre än det som han hoppas på.

– Kanske är det lite för mjukt i backen, säger André efter att ha lyssant med tjejerna som haft hangåkning. Det om ett underlag som är isigt som en hockeyplan på högkant.

Men det är slalom som är det som André prioriterar och inte minst parallellslalomtävlingen i Stockholm.

– Den var jättekul och det är en tävlingsform som passor oss svenska åkare, säger André.

Men det blir fler chanser att se Myhrer och det på hemmaplan.

– SM i Hassela ska bli riktigt kul. Det är något jag ser fram emot.

Men innan dess ska världscuppremiären klaras av, sedan hopas André att Levi ska få kyla och snö så slalompremiören där kan genomföras och inte ställas in som ifjol.

André Myhrer i sista träningspasset före premiären.

Mer läsning

Annons