Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så maxar Charlotte Kalla OS-uppladdningen: "Kommer bli några tidiga morgnar"

Landslaget prioriterar tidsomställning före höghöjdsträning inför OS. Charlotte Kalla vägrar välja och kommer därför göra tidsomställningen i Italien.
– Ja, det kommer att bli några tidiga morgnar. Och tidiga kvällar, säger hennes personliga tränare Magnus Ingesson till Sportexpressen.

Annons

På grund av en krånglande häl tvingas Charlotte Kalla avstå från löpträning en tid framöver.

Charlotte Kalla har bestämt sig för att skippa landslagets sista OS-samling i Japan och istället ladda upp i italienska Seiser Alm.

Det innebär att Kalla måste lösa tidsomställningen på egen hand.

– Det skiljer ju åtta timmar till sydkoreansk tid. Men Charlotte påbörjar den omställningen de sista dagarna i Europa i stället, säger Magnus Ingesson till Sportexpressen.

Förra veckan avbröt Charlotte Kalla ett höghöjdsläger efter att hon fått problem med luftrören. Dessutom har hon drabbats av en överbelastning i hälen och har under de senaste veckorna inte kunnat använda vanliga skor, utan tvingats gå runt i tofflor.

– Charlotte har blivit bättre och svarat bra på avlastningen av hälen. Med att ge ett exakt tidsperspektiv är alltid svårt - men en liten tid framöver får hon i alla fall avstå från löpträning, berättar landslagsläkaren Per Andersson för Sportexpressen.

För Plus-kunder: Anna Holmlund och Charlotte Kalla inviger skidklubbens miljonprojekt: "Det ville Anna gärna"

Mer läsning

Annons