Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skifs en mästare i musikvärlden

Heja Leksand.......
Pucken satt rätt upp i nättaket när Björn Skifs intog Tegera Arena i Leksand i går kväll.
Det var nog ingen som lämnade arenan missnöjd i går kväll.
Björn Skifs succéshow har det mesta man kan önska sig av musik, underhållning och lite till.

Det var en strålande Björn Skifs som i går kväll fyllde hemmaplan. Att hans imponerande karriär startade hemma i Vansbro en gång i tiden vet nog de flesta. Under hela våren har hans nya show dragit fulla hus på Cirkus i Stockholm. Redan vid premiären kunde både DD och stora delar av landets media lyfta hans show upp i skyarna.
Under hösten har och ska nio svenska städer och hockeyarenor få besök av den kritikerrosade showen.
Det är högt tempo från början till slut. Samspelet mellan musiker under ledning av Hans Gardemar, dansare och Skifs flyter bara på. Det känns aldrig tråkigt och långdraget när Skifs blandar och ger järnet i Tegera Arena. Hans publikkontakt är nästan total och bara hans berättelse om sin mer eller mindre lyckade internationella karriär lockar till många skratt.
Showen bjuder på en musikalisk resa som speglar Björn Skifs 40-åriga karriär. Ganska snart förstår man hur mycket han hunnit med under alla år som artist och stor underhållare både på biograferna, folkparkerna och ute i den stora världen. Pernilla Skifs har lyckats med att paketera det hela med god fingertoppskänsla. Scenografin med dansare och luftakrobater känns bara genomproffsigt. Många av de gamla stora och små Skifs- hitsen får ett nytt liv i showen.
Med Björns naturligt starka utstrålning blir det en helkväll i Tegera Arena. Frågan är om det finns en mer allsidig och proffsig artist som dessutom lyckats med konststycket att stå med båda fötterna på jorden.
– Utan att ljuga känns det här som att komma hem, sade Björn Skifs.
Det är bara att gratulera alla dalkullor och masar som lyckats få en eller två biljetter till dagens två slutsålda föreställningar i Leksand.

LEIF OLSSON
0281-713 43
leif.olsson@daladem.se