Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skitgörat är det viktiga

Tre raka fullpoängare och fjärdeplats i tabellen. Då pratar målvakten Oscar Alsenfelt om skitgörat.

– När man vinner mycket ligger det en stor utmaning i att fortsätta göra skitgörat, sade han efter stormatchen mot Örebro.
Nästan alla i ett lag pratar om just laget vilket självklart äger sin riktighet. Men även i ett lag finns det spelare som gör skillnad, just nu är Patrik Hersley och Oscar Asenfelt två sådana i Leksand. Alsenfelt var återigen fenomenalt bra och höll sitt lag kvar i matchen när Örebro hade hårt tryck, framför allt i andra perioden.
– I andra gjorde vi inte riktigt det hundraprocentiga jobbet som krävdes, kanske blev vi lite bekväma när vi ledde och för att vi vunnit mycket på slutet, sade han.Och Alsenfelt säger att laget jobbar med att behålla ödmjukheten under framgångsvågen.

– Det är inte det att vi inte är ödmjuka men det är lätt hänt att vi blir 99 procent fokuserade istället för 100 och gör 99 procent av jobbet. Det är så otroligt jämnt mellan lagen i SHL och det finns inget lag som har klassen att slå alla med en dålig dag. Det är absolut något som vi snackar om och kommer att fortsätta göra, sade han.Samtidigt är han nöjd med vändningen.
– Det är nyttigt att vi släppte in två mål och gjorde det så bra efter det. Vi tar time out, kommer ut igen och skapar lägen. Vi visar att vi är ett bra lag.
I slutet av matchen blev Alsenfelt pååkt så att hjälmen flög. Just den incidenten var dock inte ojuste i en stökig avslutning.
– Pååkningen var mitt eget fel. Jag släppte en retur och slängde mig för att ta den.
Patrik Hersley lyfte fram Alsenfelt som ligans bästa målvakt. Och Alsenfelt bjöd igen på artigheterna.– Det är bara att ge Patrik pucken, han är fantastisk nu.

Lars Ingvar Eriksson