Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skjutsande föräldrar skapar farlig miljö

Föräldrar skjutsar sina barn till skolan för att de ska slippa farliga trafik. Det innebär att trafikmiljö blir farlig för andra barn. Kungsgårdsskolans trafikmiljö är kaotisk. Trots förbudsskyltar kör många föräldrar ända fram till grinden på V Långgatan. Samtidigt ska gående och cyklande barn komma fram.

I våras togs beslut om att sätta upp skyltar som stänger av Västra Långgatan för trafik förbi skolan. Men föräldrarna bryr sig inte om skyltarna.
- Vår gatuchef Bengt Östblom gick dit första skoldagen, och det var kaos, säger Lotta Bergstrand (FP) ordförande i Miljö och byggnämnden. Föräldrarna som kör närmare och närmare skolan skapar en trafikosäkerhet, många bilar betyder allt sämre sikt och farligare miljö för barnen.
Kommunen har försökt att hänvisa föräldrarna som skjutsar barn till den nedre parkeringen efter Vattugränd, men det hjälper inte. Föräldrarna föredrar Västra Långgatan och kör fram till grinden vid skolgården.
Nu kommer kommunen på försöka att helt stänga av Västra Långgatan så att det inte går att köra förbi förbudsskyltarna. Försöket ska pågå ett par månader och sedan utvärderas.

EVA HÖGKVIST
023-476 95
eva.hogkvist@daladem.se