Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skön premiär för IBF Falun

IBF Falun gick ifrån ordentligt i tredje perioden i Arenan i Jönköpings Idrottshus och besegrade hemmalaget med klara 7–1 i superligans seriepremiär.
En gedigen laginsats rakt igenom bäddade för den klara segern.

– Riktigt skönt, nu har vi fått ett kvitto på att vi ligger rätt, säger IBF-tränaren Joachim Paulsen.
Annars började inte matchen bra för Faluns del när Jönköping tog ledningen redan efter 13 sekunder på matchens första skott. Där hann Falun inte alls med i svängarna, men det skulle bli ändring på det och Jönköping kom nästan ingenstans resten av matchtiden och Falun dominerade alla tre perioderna.
– Vi var totalt barklädda vid deras ledningsmål, en ny regel och vi var inte alls med på deras frislag, säger Paulsen.
– Det var lite premiärnerver i början av matchen och vi hade dessutom inte spelat med det tilltänkta premiärlaget i någon match på försäsongen, det har varit både skador och landslagsuppdrag som stört.
Falun förde spelet i de två första perioderna, men hade lite svårt att få dit bollarna. Men i den sista perioden lossnade det rejält med fyra baljor.
– Vi släppte bollen snabbare i sista perioden och fick bättre lägen och vi hade kunnat sätta fyra-fem mål till med lite flyt, säger Joachim Paulsen.
– Vi gjorde lite småändringar inom femmorna och det slog väl ut och fick på det viset lite bättre rörlighet. Det är extra kul att vi vinner alla tre perioderna, det brukar inte tillhöra vanligheterna. Vi släppte heller inte till något skitmål som vi brukar göra.
Falun vann matchen i Jönköping med 7–6 förra säsongen, ett resultat som förbättrades avsevärt den här gången. Extra rolig seger blev det för debuterande IBF-målvakten Amanda Hill, som ursprungligen kommer från Jönköping. Hon gjorde en riktigt bra match.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se

Jönköping–Falun 1–7 (1–2, 0–1, 0–4)

Mål: 1–0 Madeleine Ellilä, 1–1 Ingela Hansson (pp), 1–2, 1–3 Johanna Holmbom, 1–4 Erika Andersson, 1–5 Frida Eriksson, 1–6 Ingela Hansson, 1–7 Emma Lundmark (pp).

Skott: 15–28 (3–8, 6–10, 6–10).

Utvisningar, Jönköping: 4x2. Falun: 3x2.

Domare: Jan Lord, Åkarp och Rickard Nilsson, Malmö.

Publik: 158.