Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skördefesthjärta delades ut och lokala hjältar prisades under skördefesten i södra Dalarna

I samband med Skördefest i södra Dalarna fick Pirjo Gustafsson ta emot årets skördefesthjärta och i Stjärnsund utsågs för första gången lokala hjältar

Annons

INSÄNT. På festivalen Fröjda i Smedjan i Stjärnsund i lördags delades utmärkelsen Lokala Hjältar 2019 ut för första gången. Stämningen var hög och många hade slutit upp för att bland annat vara med om prisutdelningen.

Initiativet sker i samverkan mellan Skördefest i södra Dalarna, Södra Dalarnas Sparbank och festivalen Fröjda i Smedjan och syftar till att lyfta fram och hylla några hjältar som gör ett fantastiskt jobb i bygden inom olika områden.

Vinnare blev: Karin Hästö, Säter, lokal kulturhjälte. Birgitt Broström, Avesta, lokal mathjälte och Mats Rönnelid, Hedemora, lokal bygdehjälte.

Vinnarna ärades med en prischeck från den lokala sparbanken i södra Dalarna.

Årets skördefesthjärta delades ut av regionråd Birgitta Sacrédeus till Pirjo Gustafsson för hennes hängivna arbete med den lokala maten i allmänhet och för sin livsgärning att lyfta potatisen i Dalarna.

Pirjo har gjort ett avgörande jobb inom rådgivning och att alltid på alla de sätt stötta potatisodlarna i länet.

På marknaden när priset delades ut var flera producenter så glada att tårarna skimrade i ögonen. En mycket välförtjänt pristagare.