Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skördefesthjärta delades ut och lokala hjältar prisades under skördefesten i södra Dalarna

I samband med Skördefest i södra Dalarna fick Pirjo Gustafsson ta emot årets skördefesthjärta och i Stjärnsund utsågs för första gången lokala hjältar

INSÄNT. På festivalen Fröjda i Smedjan i Stjärnsund i lördags delades utmärkelsen Lokala Hjältar 2019 ut för första gången. Stämningen var hög och många hade slutit upp för att bland annat vara med om prisutdelningen.

Initiativet sker i samverkan mellan Skördefest i södra Dalarna, Södra Dalarnas Sparbank och festivalen Fröjda i Smedjan och syftar till att lyfta fram och hylla några hjältar som gör ett fantastiskt jobb i bygden inom olika områden.

Vinnare blev: Karin Hästö, Säter, lokal kulturhjälte. Birgitt Broström, Avesta, lokal mathjälte och Mats Rönnelid, Hedemora, lokal bygdehjälte.

Vinnarna ärades med en prischeck från den lokala sparbanken i södra Dalarna.

Årets skördefesthjärta delades ut av regionråd Birgitta Sacrédeus till Pirjo Gustafsson för hennes hängivna arbete med den lokala maten i allmänhet och för sin livsgärning att lyfta potatisen i Dalarna.

Pirjo har gjort ett avgörande jobb inom rådgivning och att alltid på alla de sätt stötta potatisodlarna i länet.

På marknaden när priset delades ut var flera producenter så glada att tårarna skimrade i ögonen. En mycket välförtjänt pristagare.