Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skoterklubben visade upp sin verksamhet

Det finns totalt tretton mil skoterleder i Säters kommun.Lederna dras av Säterbygdens skoterklubb, som visade upp sig och sin verksamhet på Rådhustorget i helgen.
– I år har lederna varit farbara sen jul, säger Tommy Norman.

Han är en av de sex i klubben som drar lederna med skotersladd som maskinen kallas. Lederna går i terrängen kring Säter, Gustafs och Silvberg. Längs dem ligger tre slogbodar med ved för att göra upp eld. Rastplatserna finns vid Stora Hån, Myrtjärn och Stensån.

På söndagen var det femårsjubileum för skotergudstjänst vid Myrtjärn. Med avfärd från Gessån med Majlis Normans ”skotertaxi”.
– Vi skulle gärna vilja ha någon som är bosatt i centrala Säter också som ”sladdar”, säger Majlis Norman.
Hon serverade korv på Rådhustorget.
Totalt har klubben 150 medlemmar men vill gärna ha fler.

För övrigt är Säter känd som en bra skoterkommun, enligt klubbens ordförande Mats Eriksson. Säters kommun bidrar ekonomiskt till klubbens spårande i terrängen.
– Vi försöker hålla bra kontakt med andra föreningar och samarbetar med skidklubben och även med Säters Motorklubb. Vi har även kontakt med markägare, säger Mats Eriksson.
– Man får respektera så man inte kör i skidspår, säger Majlis Norman.

En del spår är gemensamma för skoter och skidor.
– För några år sedan hade vi problem med att fyrhjulingar och ATV:s körde i våra leder. Men de sista åren har vi inte haft några sådana problem, säger Tommy Norman.
Det är många som går i skoterlederna och det utgör inget problem för klubben.

Årets vinter har bjudit på mycket kyla men klubben vill ha mer snö.
–Helst en halv meter snö, säger Mats Eriksson.
Skoterklubben var inbjuden av handlarna under deras paroll ”Söta Säter” att hålla sin aktivitet på Rådhustorget.

Sylvia Kjellberg