Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skottlossning vid rån i Svärdsjö

Tre beväpnade män rånade guldsmedsaffären i Svärdsjö vid 17.45-tiden på torsdagen. Vid 20-tiden kunde polisen gripa rånarna.

Vittnen i järnaffären tvärs över gatan såg en hur en mörk bil stannade utanför guldsmedsaffären och tre män rusade ut. Den ene stannade utanför bilen med en automatkarbin medan de två andra fortsatte in i affären. Utanför ska de enligt uppgift ha hotat en person.
Vittnen hörde minst tre dova skott avlossas. Polisen som mycket snabbt var på plats sköt efter de flyende rånarna. Flera personer blev vittnen till rånet, däribland även barn.

Rånarna flydde i den mörka bilen men krockade med en polisbil kraschade i diket efter två kilometer vid skolan. Därifrån fortsatte de på vägen mot Enviken med en annan bil, en svart eller mörkblå Audi.
Polisen var mycket snabbt på plats redan vid 18-tiden med minst fyra bilar. Två bilar stod kvar vid brottsplatsen medan två jagade de flyende rånarna.
Efter klockan 20 bekräftade polisen att de hade gripit rånarna, men ingen uppgift fanns om vad rånarna fått med sig från guldsmedsaffären. Ingen av rånarna var skadad.

Vittnen såg kpist-beväpnad polis stå och bevaka Rättviksvägen vid Rexbo.