Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skrällar på Romme

På förhand såg det ut som en favoritbetonad V5-omgång som serverades på Dalatravet Romme under gårdagskvällen. I realiteten blev det dock annat. Efter att V5-omgången inletts med två riktiga skrällar var det istället upplagt för riktigt stora pengar.

Den som rörde om i grytan var amatören Alf Engström som i den andra avdelningen lotsade sin Bro Pilen till en seger taxerad till hela 43 gånger insatsen.

– Men jag är inte direkt överraskad. Han var riktigt fin i senaste jobbet så jag trodde helt enkelt på chans, menade skrällkusken efter loppet.

– Samtidigt skall vi ha lite tur och det hade vi idag. Vi fick ett drömlopp i andra ytter och jag fick tidigt segervittring.

Det blev också enkelt till sist.

Alf Engström är en kille som under en lång rad av år varit synlig på Romme. En gång i tiden var han förresten lärling men har på senare år kört lopp som amatör och försörjer sig som hovslagare.

Det var dock inte bara han som levererade skrällar. Redan i den första avdelningen visade Hans Strömberg upp sig på den styva linan. Han hade då sin Kricken C.D. som inte tillhörde någon av de betrodda innan start.

– Och även jag låg lågt. Vi stod hårt inne i loppet så det gällde att smyga och ta vad som bjöds, menade Strömberg.

Just det upplägget var också det som man nyttjade. Det var en invändigt köplats som gällde men eftersom tempot där framme var alltför uppskruvat och tätgänget svängde in på upploppet med stumma ben så öppnades möjligheterna. Fritt spår kom som ett brev på posten och spurtsegern blev till sist enkel.

– Och skoj var det. Han har form och kul därmed att det också stämde på vägen, summerade Strömberg den segern.

Hans har annars större saker att tänka på den här veckan. Stallets stjärna On Track Piraten skall på lördag till Paris för start i Trotting Master. Hela 2,2 miljoner kronor till vinnaren serveras. Bland motståndarna ses bl.a. elitloppsvinnaren Nahar.

V64-spelarna fick sedan ställas på nya prövningar. I den tredje avdelningen var det nämligen dags för Oskar J. Andersson som fick visa upp sig på den styva linan genom att bemästra aktionsproblemen för El Corazon men ändå få honom att sätta nosen först. Segern var knapp och det behövdes foto innan den var ett faktum.

Därmed var antalet kvarvarande ordentligt decimerat.

Under gårdagen kördes det första tvååringsloppet i länet.

Än en gång fick vi se att Sölve Bäck, amatör från Insjön, är något av kungen bland unghästtränarna. Han har under årens lopp haft rader av topphästar som debuterat som tvååring. Senaste som i kommer ihåg är Molle C.D. favorit i Derbyt i söndags och innan det duon Latitude och Bertuzzi. Bägge i Sverigeeliten.

I går debuterade han med sin senaste adept Lookslikeastar. Det blev naturligtvis seger och därtill en överlägsen sådan.

– Men han behövde ju aldrig visa någonting. Han sprang egentligen hela loppet och väntade på konkurrenterna så det blev ett prov utan värde men visst är det en fin häst som har framtiden för sig, summerade segerkusken Ulf Ohlsson.

Vi kommer säkerligen att få höra talas om Insjöhästen framledes.

Lars Lindh