Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skridskobana plogad på sjön

Den senaste veckans kyla har gjort sitt. Nu är det klart att åka skridskor på Ljustern.

En tio kilometer lång bana har plogats på sjön bland annat runt Sågholmen. Det finns nio olika startplatser för en skridskotur, bland annat nedanför Prästgärdsskolan, vid campingen och vid Skönvik.
– På sex ställen kan man gå i land och rasta och grilla vid de nya slogbodarna, säger Torbjörn Orr vid Säters kommun. På de plastserna finns plogade stickspår.
Skridskobanan ska enligt planerna hållas öppen under vårvintern. När isen blir för svag så sätts varningsskyltar upp. Isen vid inloppen i sjön vid Dalkarlsnäs och Jönshytteviken samt utloppet till Ljusterån är alltid riskabel. Där ska man inte åka skridskor, skidor eller skoter, varnar Torbjörn Orr.
Projektet Skating Dalarna kommer inom en månad via Visit Södra Dalarna med en egen hemsida om alla skridskobanor i Dalarna och information om mat, boende, ombyte med mera.