Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skrotfirma överklagar

Det blev inte som länsstyrelsens jurister och miljö- och byggnämnden hoppades – att Skrotindustri Boo AB skulle lägga ner stridsyxan.

I slutet på förra veckan såg det fortfarande ut som att företaget mellan Ågatan och Nya Ågatan var nöjd med de två extra månader som man fått på sig för att flytta undan containrarna från kommunens mark i länsstyrelsebeslutet från den 7 juli.
Men i tisdags, dagen innan länsstyrelsens beslut skulle träda i ”laga kraft”, diariefördes skrotföretagets överklagan.
– Tja, det var väl egentligen inte helt oväntat, lyder miljö- och byggchefen Bo Jernbergs uppgivna kommentar.

– Jag trodde nog att vi skulle kunna lägga den historien bakom oss nu, tillägger han.
Exakt hur företaget via sin advokat kommer att formulera sin överklagan är ännu oklart. Per Heilborn, jurist vid rättsenheten, meddelar att myndigheten tagit emot en handling som helt kort meddelar att länsstyrelsens beslut överklagas med hänvisning till ”nya omständigheter”.

I den här typen av fall där ärendet ska avgöras i en högre instans är det brukligt att bevilja en viss respit till den klagande när det gäller motiveringen tillägger han:
– Därmed har vi skickat ärendet vidare till överinstansen, mark- och miljödomstolen.
Samtidigt som den rättsliga processen fortsätter vid Nacka tingsrätt är Bo Jernberg i färd att öppna ett nytt ärende gällande samma skrotfirma.
– Det har under sommaren kommit in flera klagomål på buller från företagets hantering med containrar. Men det blir då ett miljöärende som inte har med den andra processen att göra.

Harri Sternljung/DT