Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skutanbesked dröjer

Ärendet om Skutan har tillfälligt frusit fast skulle man kunna säga. Frågan om vart Skutan ska när isen släpper är oklart i skrivande stund.

Före jul verkade allt klart för att den så kallade Skutan, restaurangbåten från Leksand, skulle få lägga till permanent intill Enåbron för caféverksamhet.

Reaktionerna blev starka. Tommy Ulmnäs i Hvilan skickade å bostadsområdets vägnar ett kritiskt brev till kommunalrådet. Om båten nödvändigtvis ska få ligga vid kaj i Rättvik är holmen i slutet av Långbryggan hans förslag. Rädslan för högljudd och störande verksamhet är stor.
Brevet fick ett svar efter helgerna. 7 januari svarade kommunalrådet kort och koncist:

– Vi har överlämnat ärendet till miljö- och byggnadsnämnden, skriver Riesbeck (C).
Åsa Björklund (M), ordförande i miljö- och byggnadsnämnden, fick därmed brevet i sin famn:
– Jag har tagit del av dina synpunkter och är helt klar över problematiken som var i Leksand. Vi har ännu inte tagit några politiska beslut i frågan om restaurangbåten. Ärendet ligger på beredningsstadiet i förvaltningen, svarar Björklund.

Nämndens möte i december tog inte upp ärendet som väntat. Det finns inte heller med på sammanträdet i morgon onsdag.

Bengt Oldhammer