Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets Ljungbergsstipendiater har utsetts

På torsdagen utsågs årets Ljungbergsstipendiater och 16 elever fick ta emot 20 000 kronor var.

Annons

Åtta elever från Borlänge och åtta från Falun uppmärksammades under fredagen, med lunch vid Villa Bergalid i Falun. Därefter väntade kvällens högtidsceremoni då årets Ljungbergs-stipendium delades ut där hela åtta stipendiater från Falun och åtta från Borlänge fick ta emot ett varsitt stipendium om 20 000 kronor var.

Samtliga stipendiater från Falun, Borlänge, Gävle, Karlstad, Stockholms Universitet samt UF:s Teknikstipendium

Borlänges stipendiater.

Några av Faluns stipendiater.

En av Faluns stipendiater, Emma Forsberg, som studerat vid Lugnetgymnasiet känner sig tacksam över utmärkelsen:

- Gymnasiet har för mig varit tre underbara år med fantastiska lärare och klasskamrater. Jag har lärt mig massor, men det har inte varit gratis. Stress, press och oändligt många timmar framför skoldatorn har ibland känts som bortkastad tid, då jag alltid känt att trots all tid jag lagt ned så har mina klasskamrater alltid överträffat mig med otroligt fina arbeten. Inte förrän jag vann Ljungbergsstipendiet insåg jag att jag också platsar bland dem, vilket är en enorm ära. Med Ljungbergsstipendiet i famnen känner jag mig nu stolt över allt jag åstadkommit, lycklig över alla vänner jag fått och tacksam över pengabidraget till mina fortsatta studier i hållbar utveckling på universitetet.

Emma Forsberg.

Borlänges stipendiater, samtliga från Soltorgsgymnasiet:

Lina Dahlin, Borlänge

Emma Danielsson, Borlänge

Hampus Domert, Borlänge

Saga Liljeroth, Borlänge

Emma Samuelsson, Borlänge

Anna Sandberg, Milsbo

David Wiberg, Nittsjö

Rebecka Åhlander, Borlänge

Faluns stipendiater, samtliga från Lugnetgymnasiet:

Hannah Bassek, Sundborn

Zahra Hasseli, Falun

Linus Kuusisto, Falun

Martin Tjern, Falun

Filip Andersson, Svärdsjö

Anders Winka, Falun

Emma Forsberg, Falun

Samuel Klemetz, Hinsnoret, Falun

Fakta:

Stiftelsen Erik Johan Ljungbergs Utbildningsfond, i dagligt tal Ljungbergsfonden, är en av Sveriges största privata fonder för utbildningsprojekt inom teknik, naturvetenskap och entreprenörskap.

Erik Johan Ljungbergs Utbildningsfond verkar för att öka intresset och kvaliten inom naturvetenskapliga och tekniska utbildningar, samt att stötta entreprenörskapsprojekt.

20 000 kronor för fortsatta studier tilldelas de elever från avgångsklasser i gymnasieskolans tekniska och naturvetenskapliga program, som har fått mycket goda studieresultat, har verkat för en god anda på skolan, samt ha visat på ett gott entreprenöriellt förhållningssätt genom ett stort engagemang, sett möjligheter och utmanat sig själv.

Mer läsning

Annons