Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jubilaren Birgitta firar födelsedagen med barnen

Hon är en öppen och social person som har jobbat med människor och service hela sitt yrkesliv. Den 30 oktober fyller Birgitta Johannesson 60 år.

Annons

Birgitta Johannesson tar emot i lägenheten i centrala Avesta, där hon bor med katterna Ossi och Findus. Hon har bott på flera platseri Dalarna, och snart har det gått fem år sedan hon blev Avestabo.

– Jag har min syster här, och det var därför som jag flyttade hit. Vi ses varje vecka och har bra kontakt, berättar hon.

Läs mer: Pernillas drömmar blev verklighet

Birgitta Johannesson bor i Avesta tillsammans med katterna Ossi och Findus.

Hon är uppvuxen i Malung, och som sextonåring flyttade hon hemifrån och började jobba som lokalvårdare och köksbiträde på ett äldreboende. När hon träffade kärleken gick flytten till Borlänge, och inom några år blev hon mamma till Robin, Kristin och Therese. Efter föräldraledigheten fortsatte hon att jobba som lokalvårdare, och totalt blev det över 20 år i yrket.

– Det sociala var det roligaste, att vara ute och träffa folk. Och så tycker jag om att hjälpa äldre, det var roligt, säger Birgitta Johannesson.

Läs mer: Marie har ett jobb som hon tycker är "galet roligt"

För tre år sedan bröt hon lårbenet och tvingades sluta jobba, men hon är mån om att fortfarande vara aktiv och träffa människor.

– Jag har värk men är ute och går, jag försöker så gott det går. Och så är jag en öppen person, jag pratar med de flesta, berättar hon.

Födelsedagen firar hon tillsammans med sina barn, och med vänner och släktingar i efterhand. I dag är barnen vuxna och utspridda på olika orter, men de har fortfarande en nära kontakt.

– Det känns lite tomt efter dem, jag har svårt att acceptera att de har blivit vuxna. Men jag är glad att det går bra för dem och vi hörs ofta på telefon. Det är det viktigaste, att man har bra kontakt med sina barn.

Läs mer: Jubilar med hjärtat på rätta stället

Mer läsning

Annons