Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur skriver man en krönika som nybliven förälder?

/

Annons

Jaha, hur skriver man en krönika som nybliven förälder? Bebisen är några dagar gammal och jag kan knappt hålla ett normalt samtal längre. Allt kretsar kring den lilla parveln som låg i min livmoder i nio månader.

Samtalen handlar om bebisens sömnrutiner, bebisens tarmfunktion, spyor och amning. Människor i omgivningen vill bara veta hur det är med lilla bebisen, vad bebisen gör, hur bebisen fungerar, hur mycket mjölk mina tuttar producerar och vad bebisen ska heta.

Jag kan meddela att bebisen för det mesta äter, spyr, sover, bajsar, tittar en stund och sedan är det repeat-knappen som gäller. Min bebis är nog inte speciellt unik jämfört med andra bebisar som är några dagar gamla. Hon kan inga partytrick ännu och inte har hon lärt sig säga mamma än heller… Attans! Fast visst är hon riktigt cool, hon är ju min unge!

Och det här med bebisnamn, herregud vilka diskussioner! Jag får dagligen frågan om bebisen har något namn ännu och får lite ångest varje gång jag är tvungen att svara Nä, hon har ju inte det…! Där börjar frågorna och namnförslagen att forsa likt ett vattenfall.

Jag vill mest bara tysta ner hysterin. Vill inte ha frågor kring namnet, för hon kommer att få ett namn, jag lovar att meddela omvärlden. Vill inte ha förslag, vi har våra alternativ.

Varför är det så bråttom med namn förresten? Helst skulle namnet vara bestämt dagen efter jag hade kissat på den där stickan. Namnfrågan har dykt upp sedan jag avslöjade graviditeten. Jag skulle aldrig i min vildaste fantasi kunna namnge en varelse jag inte sett ännu. Namn är en stor sak tycker jag och det tar tid att fundera ut vad våran lilla parvel ska heta. Jag förstår verkligen inte varför det ska vara så bråttom, visst att omgivningen är nyfiken, men för oss är det ingen brådska.

Aldrig trodde jag att en bebis kunde engagera så många, både kända och okända. I går frågade en tant på parkeringen vid City Gross om hon kunde få sno med sig våran bebis, men nehejdu! Sådant tillåter vi inte! Så vart var jag? Hur skriver man en krönika som nybliven förälder där hjärnan består av gult bebisbajs och bröstmjölk? Ingen aning… Det är väl ännu en sak jag måste lista ut i och med den nya människan i familjen!

Välkommen till världen lilla bebis!

Mer läsning

Annons