Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Släpet fick punktering och började "vobbla"


En 18-årig ung kvinna omkom omedelbart, när hon tidigt på tisdagsmorgonen blev påkörd av ett lastbilssläp vid riksväg 70 i höjd med Rembo.
Släpet välte omkull och började sedan brinna.
Föraren till lastbilen klarade sig utan fysiska skador men chockades svårt.

Mycket tyder på att orsaken till olyckan kan ha varit ett däck som exploderat.
Därefter ska släpet börjat "vobbla" och sedan skurit ner i dikesrenen och dragit med sig allt i dess framfart.
Vid avtagsvägen mot Garpenberg och Stusshyttan tros den unga kvinnan ha stått och väntat på sin moped på att få svänga ut på riksväg 70.

Hittade tillhörigheter


Räddningstjänst och polis var snabbt på plats, och de fick ganska omedelbart klart för sig att en person kunde ha förolyckats vid olycksplatsen då man hittade tillhörigheter kring olycksplatsen som inte hörde till lastbilsekipaget.
Kvinnans kropp återfanns också när släpet skulle bärgas och började lyftas.
Fram tills dess hade insatserna handlat om att släcka den brand som uppstått i släpet. Även lastbilen sveddes av branden.
Den kan ha uppstått av gnistbildningen som uppstod när släpet drogs över asfalten och drog med sig skyltar och vägräcken i dess väg.
Ekipaget, som kom från Västerås, var lastad med livsmedel.

Vägen stängdes av


Hela riksväg 70 stängdes av vid olycksplatsen från det att den inträffade klockan sju på morgonen till långt fram på förmiddagen.
Personbilstrafiken leddes om via Stensbo. Den stora, tunga lastbilsekipagen blev dock stående tills dess polisen fann möjlighet att släppa fram dem i omgångar, sedan förarbilen som drog släpet kunde kopplas bort från släpet.
Föraren har inte kunnat höras om olyckan, då han chockades svårt och fick föras till lasarett för vård. I nuläget finns inga misstankar om brott.
För räddningspersonalen blev olyckan en uppskakande upplevelse. Såväl räddningstjänst som polisen samlades senare samma dag för debriefing för att få prata av sig upplevelserna och därmed påskynda åtehämtningsprocessen.