Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Släpper debutskiva - och firar 50 år

I år firar dansbandet Popnix från Falun 50 år, och firar med jubileumsfest.
Samtidigt passar de på att släppa sin första skiva.

– Vi har tränat i 50 år, så nu är det dags att släppa skiva. Jag undrar om det funnits något band som varit så väl förberett när de släppt sin debutplatta, säger Stig Norén som varit med i Popnix sedan starten.
Skivan heter passande ”De första femtio åren” och är inspelad hos Enviken Records. Den innehåller några av de mest populära låtarna, covers, som bandet spelat under årens lopp.

Popnix startades i en källarlokal i Haraldsbo utanför Falun under våren 1963. De var som mest aktiva under 60-talet, och I dag gör bandet drygt 20 spelningar per år.
– Det var väl några år på 70-talet som vi var lite mindre aktiva, och på grund av sjukdomar och dödsfall har vi fått några nya medlemmar med åren, men vi har aldrig lagt av eller haft paus. Vi har Jag tror att vi är länets äldsta dansband. Vad jag vet finns det i alla fall inget annat band i genren som firat 50 år, säger Stig.

Popnix kommer att fira sina 50 år med en jubileumsspelning i Säterdalen den 28 september, och redan nu är de drygt 200 sittplatserna slutsålda.
– Det är så fin lokal där, nästan orörd från den gamla epoken.

Jonas Stentäpp
jonas.stentapp@daladem.se