Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slappt bakåt, uddlöst framåt

Leksands backar fortsätter att producera. Denna gång nöp Patrik Hersley in pucken i PP.
Men trots att Leksand såg ut att börja få ordning på sitt powerplay, saknade de riktig spets och kunde inte rå på Linköping.

Annons

Sist Leksand mötte Linköping, hemma den 25 september, åkte de på en svidande förlust med 1–6.
I returmötet i Cloetta Center på torsdagskvällen var det återigen Linköping som inledde farligast och skottsiffrorna efter första blev 10–6.

Från Leksand kom det första rejäla skottet från vänsterbacken Kevin Kapstad, som än en gång fick visa sina offensiva kvalitéer. Bredvid sig hade han nyförvärvet Matt Lashoff.
Till skillnad mot Linköping har Leksand som bekant haft svårt att producera i powerplay, men mot Örebro lyckades de nyligen göra två viktiga mål i numerärt överläge. Det bäddade för ett bättre självförtroende på den punkten, och saken sattes tidigt på prov i torsdagsmatchen. Leksand fick två PP:n i första perioden, och i det sista började de få fason på spelet. När Linköping återigen fick en spelare utvisad tidigt i andra perioden satt det – Patrik Hersley gjorde 0–1 efter en passning från Johan Ryno.
– Jag försöker vara redo och skjuta, den här gången fick jag nästan pucken på volley, i luften, sa Hersley.

Dessvärre kvitterade Linköping snabbt, och tog ledningen på en retur kort därpå. Andra perioden blev hemmalagets, som fick upp både tempot och skottfrekvensen.
– Vi slutade spela lite, det är inget man gör medvetet, men jag tyckte ändå att vi kom upp okej de sista fem minuterna. Det kommer att bli match om det! Vi måste fortsätta att snabbt få upp pucken och trycka på där, sa Patrik Hersley i paus.

Tredje perioden började dock med att Linköping utökade sin ledning till 3–1, men Leksand växlade också upp och satte bland annat press i powerplay fyra mot tre.
Kevin Kapstad med sin snygga skridskoåkning fick i väg ett bra skott på mål, och nye Lashoff hade ett riktigt drömläge. Men för att göra mål behövs den där extra spetsen. Eller flyten, som Linköping hade kort därefter när deras Pär Arlbrandt träffar Gabbe Karlssons skridskor framför Leksandsmålet och pucken studsar in i en tvärvändning (!).

Till slut vann Linköping, som än en gång visat sig vara kvällens bättre lag, med 5–1.
– Vi skapar lite chanser, men är för släpphänta bakåt. Blir man kvar i egen zon, ringer det till slut, säger Andreas Appelgren.

Louise Sundström/DT