Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slars Lisa utsågs till månadens profil

Kvinnliga företagaren Slars Lisa Jöneberg utsågs på, torsdagen till Månadens profil av det kvinnliga nätverket W7 Dalarna.
– Jag känner mig mycket hedrad. Både stolt och hedrad.

Högtidligheterna utspelade sig i Stiftsgården, två trappor upp. W7 Dalarna är nätverket som stöttas av sju dalakommuner samt länsstyrelse och EU (regionala utvecklingsfonden).
W7:s huvudsakliga uppgift är att lyfta fram och stötta kvinnlig företagsamhet i länet.

Nu var det Rättviks tur. Valet föll på Slars Lisa Jöneberg, som efter 40 år i Stockholm och otaliga ”masrallyn” lämnade arbetet med mode och klädtillverkning för tiotalet år sedan för att flyttade ”hem” till Dalom och Rättvik. Där startade hon inredningsbutiken Furutorp på Storgatan.

W7:s motivering att just Slars Lisa Jöneberg lyfts fram i ljuset som prisvärd kvinnlig företagare är bland annat hennes satsning på butiken Furutorp som i somras byggdes ut med det dubbla. Vidare, ”Lisa har med stort engagemang, kunskap och känsla arbetat upp butiken. Hon har handplockat vackra och funktionella ting från Sverige, Danmark och Frankrike”.

Slars Lisa Jöneberg var dagen till ära vackert klädd i Rättviksdräkt. Hon kom direkt från en spelning i samband med invigningen av Clas Ohlson i Borlänge. Musiken betyder mycket för Månadens profil. Hon tar gärna fram fiolen, riksspelman (silver) som hon är alltsedan uppspelningen i Delsbo i början av 1990-talet.

Hon gläds mycket över W7 Dalarnas utmärkelse.
– Det sporrar. Det känns bra att det man gör uppskattas och uppmärksammas.
Och butiken Furutorp går bra, berättar hon.
– Jag handplockar mina produkter väldigt noga. Jag jobbar mycket med att skapa känsla och atmosfär i butiken, säger Slars Lisa Jöneberg innan hon ett kommunmöte väntar där ombyggnaden av Storgatan ska diskuteras.
– Man kan göra mycket för att göra södra delen av Storgatan mer attraktiv.

Christer Klockarås/DT