Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slarv i försvaret sänkte Falun

Falun förlorade hemmamatchen mot Enköping på Lugnet med 3-6. Detta trots övertag för hemmalaget långa stunder.

– Nervöst att komma in, men det gick bra ändå, säger inhoppande målvakten Rasmus Olofsson, född 1997 som fick göra A-lagsdebut.
Falun började bäst men missade flera chanser, bland annat ett skott i ribbkrysset under de första tio minuterna. Istället gjorde Enköping mål på de få chanser de skapade och plötsligt stod det 0-3.

I den första periodpausen bytte Falun in unge målvakten Rasmus Olofsson, 16 år som gick direkt in i hetluften och klarade ett powerplay. Olofsson kommer från Älmlhult i Småland och direkt från spel i Faluns J18-lag (hoppade över spel med J20), men visade klass. Tyvärr blev han lämnad ensam med frispelade Enköpings-spelare och bortalaget kunde gå ifrån till 1-5 i mitten av andra perioden.
Falun reducerade och fick häng i matchen. Men matchen avgjordes med en Faluspelare utvisad, då en studsande puck letade sig in bakom Rasmus Olofsson.
I övrigt var Mathias Eklund var på spelhumör och skapade chanser i varenda byte. Även Victor Enmalm ska ha beröm och bland backarna var Nick Holmberg bäst.
– Jag var sugen idag, jag har ju suttit en del på bänken, säger Mathias Eklund.
– Med mer istid kommer självförtroendet och nu känns det bra, förutom att vi förlorade idag. Men det blir nya tag på söndag, säger Eklund.

Hans analys av matchen är att Falun måste bli mer ödmjukt.
– Vi slarvar i försvarszonen, det kan vi inte göra om vi ska börja vinna igen.

Bengt Pettersson