Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slipper fängelse trots rattfylleolycka

26-åringen själv minns bara att han festat med en kompis i Tuna Hästberg och sedan vaknat på akuten i Falun. Han hade då 1,11 promille alkohol i blodet och hans bil stod kvaddad mot ett vägräcke i Idkerberget.

Smällen vid olyckan väckte en boende i närheten. Han gick ut och fann föraren av olycksbilen ensam i bilen. Vittnet hjälpte honom in så han kunde ringa efter hjälp. Under tiden kom en polispatrull och knackade på. 26-åringen gick själv ut till poliserna och kördes sedan till sjukhus.

Olyckan inträffade natten till den 3 april och Falu tingsrätt finner det klarlagt att 26-åringen kört bilen och att han var så berusad att han ska dömas för grovt rattfylleri.
Trots att alkoholhalten i hans blod var hög och trots att han orsakat en olycka anser ändå tingsrätten att 26-åringen kan komma undan med villkorlig dom med 50 timmar samhällstjänst. I beslutet vägs in att han är ostraffad.
En av nämndemännen reserverar sig mot detta och vill döma 26-åringen till normalstraffet en månads fängelse.

Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se