Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slog sin kompis – får samhällstjänst

Offer och förövare är lika oförstående. De har känt varandra länge, har jobbat ihop och hade inget otalt med varandra. Ändå slog den yngre 21-åringen sin kamrat nära nog medvetslös med ett knytnävsslag på en krog 26 januari i år.

Offret har under utredning och rättegång frågat sig varför det hände. Båda han och den dömde har försökt reda ut varför. Kamraten har lite vagt förklarat att den andre varit ”lite otrevlig” och att han därför knuffat undan honom.
En kroganställd befann sig alldeles intill händelsen och är helt säker på att den dömde slog ett hårt och överraskande knytnävsslag som träffade offret i ansiktet och kastade honom raklång i golvet. Han blödde kraftigt från munnen. Vittnet känner dessutom igen båda inblandade.
Falu tingsrätt finner det bevisat att den åtalade utdelat slaget och att det är misshandel värt en månads fängelse. Han kommer dock undan med villkorlig dom och 50 timmar samhällstjänst.
Det noteras att rätten tar hänsyn till att 22-åringen ”brutit med sitt tidigare umgänge”. Han var involverad i vad som då kallades ”kalasupploppen” 2010, åtalades för grov misshandel men frikändes.

Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se