Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slogs med kniv och teveapparat

En 23-årig kvinna hemmahörande i Avesta har åtalats för försök till mord sedan hon stuckit en kniv i en annan kvinnas lår.
Hon åtalas också för grov misshandel sedan hon slagit och sparkat samma kvinna bland annat med en stol och en teveapparat som tillhygge.

Den grova misshandeln och mordförsöket utspelade sig i en lägenhet i centrala Avesta i oktober i fjol.
Den 23-åriga kvinnan kastade en glasflaska i ansiktet på kvinnan. När kvinnan låg på marken försökte 23-åringen slå henne med en teveapparat och en stol. Lyckligtvis träffade bara slaget med en stol. Misshandeln betraktas som grov då 23-åringen visade hänsynslöshet genom att slå en försvarslös person som dessutom låg på marken.
Men 23-åringen gav sig inte med detta.

Stryptag och knivhugg


När kvinnan låg satte hon sig över henne och tog stryptag på henne så att hon tappade andan. Därefter högg hon mot kvinnan. Ett knivhugg träffade kvinnan i låret.
Misshandeln och försöket till mord medförde att kvinnan började blöda, hon fick andnöd, blånader och smärta.
Från åklagarens sida anses det bara var tillfälliga omständigheter som medförde att kvinnan inte dödades.
Vad som orsakade brotten är oklart.
23-åringen har dock även åtalats för utpressning sedan hon tvingat en annan person att ta ut 2500 kronor på den nedslagna kvinnans konto. Om inte dessa pengar skulle överlämnas till 23-åringen skulle 23-åringen döda kvinnan.
23-åringen åtalas också för olaga hot sedan hon hällt bensin genom brevinkastet till en annan kvinnas lägenhet i Krylbo.
23-åringen förnekar alla anklagelser.

KERSTIN ERIKSSON